Riolering

Bij rioleringsystemen, zowel binnen- als buitenshuis, zijn niet alleen de materialen belangrijk, maar ook de wijze waarop de onderlinge verbindingen tot stand werden gebracht. Bij het vastleggen van de eisen, waaraan een leidingsysteem moet voldoen, dienen de volgende elementen in rekening te worden genomen:

  • sterkte van de buis i.v.m. aanlegdiepte en fundering

  • gewicht van de buis i.v.m. al dan niet funderen

  • flexibiliteit van het systeem

  • verbindingstechniek

  • uitvoeringsmethodiek 

  • duurzaamheid en betrouwbaarheid

Riolering

Gebruik van PVC-rioleringsleidingen volgens het BENOR-toepassings-reglement:

Naar kleur:

Roodbruin: voor vuilwaterleidingen (fecaliën, sanitaire waters,...). Het betreft hier zogenaamde VWA (Vuil Water Afvoer) of DWA (Droog Weer Afvoer) toepassingen.

Grijs: voor regenwaterleidingen (RWA) of voor gemengde leidingen (in gemengde stelsels).

Naar codering:

  • U' staat voor riool-ondergronds vanaf 1m buiten het gebouw.

  • 'UD' staat voor riool-ondergronds zowel binnen als buiten het gebouw. 

  • 'B' staat voor sanitair gebruik, dus bovengronds binnen het gebouw.

PVC-rioleringsleidingen

Naar stijfheidsklasse SN of SDR:

De voormalige reeksaanduiding voor PVC rioolbuizen wijzigt in een SN- of SDR-aanduiding:
* SN 2 / SDR 51 (voorheen Reeks 25):
zandgrond: met verkeerslast en een grondbedekking van meer dan 1m.
zavel, leem, klei: zonder verkeerslast.
zavel, leem, klei: met verkeerslast en zandomhulling van meer dan 1m en minder dan 3m.
* SN 4 / SDR 41 (voorheen Reeks 20):
zandgrond: met verkeerslast en dekking van minder dan 1m.
zavel, leem of klei: met verkeerslast en dekking van meer dan 3m.
* SN 8 / SDR 34 (voorheen Reeks 16): straatriolering.
De SDR aanduiding (Standard Dimension Ratio) geeft de buitendiameter / wanddikte verhouding weer.

PVC-rioleringsleidingen

DYKA standaard- en/of prefabinspectieputten met BENOR-keurmerk volgens NBN EN 13598-1, vervaardigd uit niet-geplastificeerd PVC of PP zijn licht en sterk. De aansluitingen van de PVC-putten kunnen op elke gewenste hoogte en onder elke gewenste hoek aangebracht worden. In vergelijking met een gemetselde inspectieput biedt een PVC of PP standaard inspectieput de volgende voordelen: gemakkelijke plaatsing korte steltijd economisch uit voorraad leverbaar DYKA PVC-inspectieputten zijn voorzien van een vlakke of profielbodem. In de regel worden de inspectieputten met vlakke bodem toegepast voor sifonputten en regenwater; die met profielbodem voor de afvoer van fecaalwater, keuken en sanitair. Naast de standaardputten kunnen op bestelling afwijkende modellen gefabriceerd worden. Uitvoeringen: DYKA-inspectieputten in PVC of PP worden geleverd in drie diameters: Ø250 mm Ø315 mm Ø400 mm De standaardhoogte bedraagt voor de 3 diameters 50 cm. Met behulp van opzetkragen kan het putlichaam na plaatsing tot op de gewenste hoogte worden verlengd. Standaardkleur is grijs, zwart en/of roodbruin volgens de toepassing. Voor advies betreffende diameterbepaling, contacteer onze studiedienst.

Dakgoten Scala Plastics

DGemakkelijke installatie Scala dakgoten zijn snel en gemakkelijk te installeren. Voor elk daktype en voor elk soort afwatering heeft Scala Plastics een oplossing. Professionele kwaliteit Elke Scala dakgoot wordt geproduceerd conform de europese norm EN607. Scala Plastics biedt u de keuze tussen 2 kwaliteiten: De klassieke dakgoten en buizen in mono PVC en daarnaast ook de COEX dakgoten en buizen opgebouwd uit meerlagige PVC voor een maximale duurzaamheid met een 10 jaar garantie label. Een compleet systeem Naast goten en bevestigingssystemen voor elk dak zijn er ook nog andere accessoires die het Scala dakgoten assortiment compleet maken. Milieuvriendelijk Scala dakgoten zijn milieuvriendelijk omdat PVC gerecycleerd kan worden. Ook komen er geen giftige solderingsmiddelen aan te pas. Daarnaast is het opgevangen regenwater in een PVC dakgoot uitermate geschikt voor recuperatie. Regenwaterrecuperatie is niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend. Scala Plastics heeft dan ook als dakgootspecialist gekozen om regenwaterrecuperatiesystemen in haar assortiment op te nemen.

Bekijk hier de folder.

Dakgoten Scala Plastics

Dakgoten AG Plastics

Corrosievrij Evaco® goten zijn gemaakt in composietmateriaal. Dit zijn uitgezochte kunstharsen, glasvezelversterking en speciale additieven. Dit materiaal is corrosievrij. Evaco® goten zijn ontworpen voor het gebruik in een industriële omgeving, in havengebieden en voor agrarische gebouwen. Zij weerstaan aan zuren, basen, zure regen en corrosieve vloeistoffen. Trotseert de tijd Op de goot is, door chemische binding, een hoog technologische film voorzien. Deze extra bescherming absorbeert de UV-straling en voorkomt hierdoor verkleuring. Te verwaarlozen uitzetting Evaco® goten hebben een zeer beperkte uitzetting. Daardoor kan met grotere lengtes gewerkt worden. Uw voordeel: u hebt minder verbindingsstukken nodig. Wij leveren lengtes op maat, per hoeveelheid. Voor elk klimaat Het composietmateriaal weerstaat aan temperaturen van - 40° tot +130° Celsius. Evaco® is ideaal voor een streng continentaal klimaat: harde winters en warme zomers. Evaco® is eveneens bestand tegen de hevigste hagelbuien. Onderhoudsvriendelijk Het verhandelen en plaatsen van Evaco® is eenvoudig. Onderhoud is niet nodig. De goten roesten niet, schilderen hoeft niet, ze zijn gekleurd in de massa en zelfreinigend. Beresterk materiaal Sinds vele jaren worden composietmaterialen gebruikt in de topsport ( formule 1, “off-shore” bootraces, ski ... ). Composietmateriaal heeft een grote mechanische weerstand, weerstaat ongeacht de weersomstandigheden aan zware stootbelastingen zoals ladderstoot.

Bekijk hier de folder.

Dakgoten AG Plastics

LINDEBRINGS GOTEN & BUIZEN